jueves, 27 de febrero de 2014

PRÀCTICA 4. POWER POINT

En aquesta entrada anem a explicar com utilitzar Power Point, i amb l’elaboració d’un conte multimèdia amb aquesta eina anirem explicant pas per pas quines són les opcions que ens ofereix i com aplicar-les. El meu conte és El bolígraf màgic.



Una vegada obrim el programa PowerPoint, a la part de dalt, quant a tipus de lletra, font, paràgraf... tenim les mateixes opcions que un Word.

Si punxem a l’opció INSERCIÓ podem inserir, entre altres coses:
    Imatge: punxem a imatge i triem el lloc d’on és la imatge que volem col·locar al PowerPoint. 


A més, si fem doble clic en la imatge, ens ix una barra amb una sèrie d’opcions per modificar l’estil de la imatge i afegir-li efectes...
-  Efectes de la imatge: trobem diferents efectes que podem aplicar.
- Contorns de la imatge. Podem posar un contorn a la imatge al igual que fem amb el Word.
-  Disseny de la imatge.
-  Efectes artístics.
- Llevar fons: en aquesta opció podem llevar el fons a la imatge i així llevar tot el que no vulguem que isca al conte.
-  També estan les opcions de traure cap avant i cap als fons, que es sol utilitzar quan hi ha més d’una imatge.




  Hipervincle: funciona com al bloc. Escrivim a la diapositiva, ho seleccionem i punxem en hipervincle. Ens ix una pantalla amb diferents opcions a les que podem vincular allò que hem seleccionat. En el nostre cas punxem que volem vincular-lo a un “lloc d’aquest document” i seleccionem la diapositiva concreta. Acceptem i ja tenim l’hipervincle fet! En el conte hem utilitzat aquesta opció per a enviar els xiquets cap al final alternatiu del conte, així no tenen que passar manualment les diapositives per arribar-hi.




  Formes: podem inserir fletxes, cercles, quadrats...




  Acció: al punxar s’obri dues opcions:
-   “clic del mouse” punxant amb el ratolí fem l’acció.
- acció del mouse”. passar el ratolí per damunt- una vegada hem elegit, posem  l’hipervincle que nosaltres vulguem tal i com hem anant fent fins ara.
-  Si volem modificar l’efecte que hem posat, punxem amb el botó dret damunt i punxem l’opció “modificar hipervincle” i el posem com volem.
-  Si activem l’opció “reproduir so” podem posar-li un so.

  Pel·lícula: podem ficar  una pel·lícula  “des d’un arxiu”, des de “galeria multimèdia” o d’on nosaltres vulguem posar el vídeo, com per exemple, d’un lloc web. Per a posar un vídeo des de YouTube, cerquem el vídeo i punxem en “compartir”, “insereix” i “utilitza el codi d’inserir anterior”; copiem el codi que ens posa davall i


  Sonido: podem inserir el sonido des d’un arxiu, des de la galeria multimèdia... inclòs podem grabar un son nosaltres. Podem fer el mateix que amb l’opció de pel·lícula.

Si punxem en ANIMACIONS podem triar l’animació amb la que volem que ixen els elements de les diapositives del PowerPoint, els dibuixos, el text...Si punxem en “ruta personalitzada”, podem elegir la ruta que volem que facen els elements. És a dir, fem:
SELECCIÓ D'ELEMENT
ANIMACIONS
RUTA PERSONALITZADADA
AFEGIR EFECTE



Podem triar la rapidesa de la volta de l’element que acaben d’elegir (velocitat) quan volem que isca l’animació (inici) i la direcció que volem que faça (direcció).




Si punxem a DISSENY podem canviar el disseny de les diapositives, posant el tema que més ens agrade. També, en “cercar temes” podem cercar temes de presentacions que ja teníem fetes abans. Tenim opcions com:
“Colors”. Podem elegir la gama d colors que volem que el nostre disseny tinga.
“Fonts”. Podem canviar la font de la nostra lletra.
“Estil del fons”. Dins de la mateixa plantilla podem canviar l’estil del fons.
“format de fons” podem canviar la textura per a cada diapositiva.




A l’opció TRANSCICIONS: quan afegim transicions a les diapositives podem posar so a les diapositives i establir un temps per a passar-les automàticament, sense tindre que passar-les tu mateix. També podem passar-les nosaltres mateixos manualment. Tenim diverses opcions per a decicdir com vulguem que isquen les diapositives!



AMPLIACIÓ.

Acì us deixe un vídeo tutorial de YouTube sobre com crear contes multimèdia amb un altre programa, culture street.





No hay comentarios:

Publicar un comentario