sábado, 5 de abril de 2014

PRÀCTICA 7. PHOTOPEACH.

A la següent entrada anem a explicar com utilitzar el programa PhotoPeach. És una manera més senzilla i ràpida de tenir un Power Point però a base  d’imatges i música.  Pot ser una eina per a fer exposicions i per a després fer preguntes com si fóra una petita avaluació per veure si realment l’alumne ha entés el contingut. El màxim de diapositives per a fer la presentació és 20. A mesura que vaig creant el meu PhotoPeach, anirè explicant pas a pas com podeu fer-ho vosaltres.

Si no tenim un compte a PhotoPeach, anem a Google i posem "Photopeach". En fiquem a la primera opció, que ens porta a la pàgina oficial de PhotoPeach, http://photopeach.com/home, i ens apareixarerà açò:




Cas d'estar ja enregistrats hem de Punxar a LOG IN per a iniciar sessió. Si no, punxem a SIGN UP FOR FREE i ens surtirà una finestra per posar les nostres dades, nom d'usuari, correu electrònic i contrasenya.



Quan hagueu creat el compte i inicieu sessió arribareu a la pàgina d'inici de Photopeach.


Si punxem en “Settings”, d’alt a la part esquerra, podem editar el nostre perfil.



- HOME. És la pàgina d'inici. Des d'ací començarem a fer una presentació. Primer, ens fixem a on posa CREATE A NEW SLIDESHOW. Doncs bé, per a començar hem de punxar just a la dreta, en UPLOAD PHOTOS.





Al punxar en upload photos ens pareixerà una finestra i anirem al lloc del nostre ordinador on tenim les fotos que volem afegir a la presentació. També podem afegir les fotos des de facebook o picasa.





Quan hem seleccionat les fotos ens apareix açò, és la finestra on tenim el pas1, que és el de penjar les fotografies que volem.



On posa:

1. Drag and drop photos to change the play order. És per a canviar l'ordre de les fotos. Punxem en la foto i l'arroseguem fins al quadradet on volem possar-la.

2. Double-click to see a large preview. Si fem doble clic sobre una fot ens apareix una vista prèvia per a veure si realment és la fot que volem.

3. Drag photos to the right side to delete. Açò vol dir que si volem elimminar una foto, hem d0arrossegarla alas quadradets de la part dreta, on posa DELETED ITEMS.


El botó de NEXT ens porta al pas 2, on posarem el títol i la música a la nostra presentació de Photopeach. 



    • On posa SLIDESHOW TITLE posem el títol de la presentació.
    • DESCRIPTION: podem descriure les diapositives una per una.
    • El programa ens ofereix música. La seleccionem on posa BACKGROUND MUSIC. Tenim 3 tipus per a triar, random, instrument i clàssic.
    • També podem penjar música des de Youtube, punxant a SEARCH YOUTUBE o si tenim la versió premium podem penjar la música que nosaltres vulguem des de l'opció UPLOAD MUSIC
    • SPEED: per a canviar la velocitat de les diapositives.



Quan ja ho tenim tot punxem a FINISH (3 fotos més arriba podeu veure on està exactament aquest botó). Una vega punxem ens apareixerà aquesta finestra, des d’on podrem modificar i afegir text a les imatges. Per a això hem de punxar a EDIT, el botó marcat amb roig.


I quan punxem a EDIT, ens trobem amb una sèrie d’opcions:


  • Si punxem a “edit caption and photos” ens surt una finestra des de la que afegirem el text a la imatge i triarem com volem que isca (d’alt, en el centre…). També des d’ací podem eliminar fotos que ja no volem.
Hem de punxar en una foto per afegir el text, una per una.


Part esquerra:
- Quiz: és l'opció per a posar una pregunta de resposta múltiple-
- Center: el text apareix centrat en la imatge.
- Bottom: el text apareix en la part de davall.

Part dreta:
- Blank: per a posar el fons negre.
- Copy: per a copiar la imatge i que ens isca altra vegada.
- Delete: per a esborrar una diapositiva, la seleccionem i punxem aquesta opció.

En preview podem veure com està quedant la presentació sense eixir de l’opció “edit caption and photos”

Quan ho tenim tot fet o volem guardar punxem OK.

També des d’ací podem canviar la velocitat de la presentació en “speed”.




  • Si punxem a “add photos” podem anar afegint imatges que abans no havíem posat i que ara sí que volem.


  • En “manage comments” podem valorar el nostre treball i també podem comentar els treballas del nostres companys. Perquè la gent puga comentar el nostre photopeach hem de seleccionar l’opció “allow comments” que vol dir permetre comentaris.


  • En "edit music and title” podem modificar el títol i la música que hem posat a la presentació.
  • Punxant a “delete this show” esborrem tota la presentació. Així que lleveu cura! Ja sabeu que si només voleu esborrar una imatge heu de fer-ho des de “edit caption and photos”!!!
  • Per últim, punxat a “download the show” us podeu descarregar el vostre treball.



També en la part de “HOME”, a lla part dreta veim l’opció  following.find your favorite creator or friends Si punxem ací podem cercar usuaris i seguir-los si ens agraden. Podem cercar-los per categories, els més comentats, els més vists, els més caracteritzats…













- MY SHOWS. Ens mostra totes les presentacions que tenim fetes.









- EXPLORE. És per a cercar presentacions que ens interessen.Tenim diverses categories. Triem una i podem veure exemples de PhotoPeach (no els podem descarregar si no tenim la versió premium)




CREATORS: ens porta al meteix lloc que following.find your favorite creator or friends





Per últim, us vaig a comentar en què consiteixen els botons que apareixen a la dreta quan veieu la presentació.
Les icones de Facebook, Twitter i MySpace són per a compartir en les xarxes socials el nostre treball.
La icona del sobre és per a enviar-lo per correu.
La icona de l’etiqueta és per ficar la presentació al Bloc.
La icona de la fletxeta és per a descarregar-la.




I aquest és el resultat final! He triat el tema de les activitats econòmiques de coneixement del medi per a 6ª de primària. Perquè tothom puga veure-ho, a l'opciò "edit" de la que us he parlat abans, hem de punxar "public" i el tema "education".


Les activitats econòmiques on PhotoPeach



AMPLIACIÓ


Photopeach és un programa molt fàcil d’utilitzar i crec que els xiquets de tercer cicle de primària la podrien emprar sense cap problema, ja que poden fer presentacions en poc temps. Pense que és molt útil per a fer presentacions una vegada han acabat qualsevol tema que la mestra considera important. Per exemple com he fet jo amb les activitats econòmiques, una part que es correspon amb el tema de societat. Així doncs, crec que podem traure molts avantatges d’aquesta eina en el cap educatiu:
  • Com que és senzill de manejar, els xiquets poden fer presentacions diferents uns d’altres a casa i després publicar- les amb ús públic perquè els seus companys puguen accedir a elles. Poden presentar-les a classe davant els companys.
  • Poden utilitzar-les com suport per a estudiar els exàmens
  • La utilització dels recursos tecnològics, pel seu caràcter dinàmic i de treball en grup, sol motivar als alumnes. De manera que amb presentacions amb Photopeach podem fixar millor els continguts dels temes donats a classe.
  • Quan els xiquets veuen imatges relacionades amb el text que estan llegint o amb allò que la professora els està explicant, ho entenen millor i ho retenen més a la memòria.
  • També és una eina estupenda per a crear contes i històries que el mestre pot presentar directament a classe o que els alumnes poden inventar i crear les seues pròpies històries per treballar la creativitat i la imaginació.
No obstant, quant a opcions de disseny no en tenim moltes amb aquest programa. No podem triar un tipus de lletra o un color determinat, només un que ens ofereix el programa. El mateix passa amb les transicions, només en tenim una. En aquest sentit pot resultar més interessant utilitzar Glogster o LinoIt, eines que ens ofereixen més opcions de disseny.

Perquè tingueu més informació per si no us ha quedat clar del tot el funcionament de Photopeach, ací us deixe una presentació on també es detalla pas per pas com heu d'anar afegint el text i les fotografies i donar forma al vostre treball.


Photopeach from José Vicente Alfaro Sánchez


En aquest enllaç: http://www.educacontic.es/blog/photopeach-una-magnifica-opcion-para-contar-historias-y-crear-cuestionarios podeu veure alguns exemples per a utilitzar Photopeach a les vostres classes. Entre els exemples trobem una opresentació sobre una excursió dels alumnes al museu Guggenheim i una sobre el dia de la pau. No está mal que els mireu per agafar idees i treballas després a classe! La idea de les excursions em sembla una bonísima idea, perquè podem sel·leecionar fotografies de tots el alumnes i, a més de treballar amb les TIC i desenvolupar una sèries de competències, serveix com un record de tota la classe.


No hay comentarios:

Publicar un comentario