sábado, 8 de febrero de 2014

Pràctica 2. Google Docs.


QUÈ ÉS GOOGLE DOCS?


Font: http://uscinf2012.wordpress.com/2012/09/11/el/

Google Drive o Google Docs és un servei d’allotjament d’arxius. Per accedir a Google Drive hem d’escriure “Google Drive” a Google i triar la primera opció que ens apareix.
A la esquerra ens apareix un botó de “crea”.
Punxem i podem agafar diferents opcions:




Crear un document.

-   El document que s’obri té les mateixes característiques de un Word: tipus de lletra, inserció d’imatges...
-      Els documents a Google Drive es guarden automàticament, no hem d’anar guardant a mesura que escrivim, i es poden compartir.
-       Si punxem en “fitxer” trobem opcions com:
·         Canviar el nom del document.
·         Guardar una còpia.
·   Historial de revisió: ix una llista sobre què ha canviat cada persona que comparteix el document.
·          Descarregar com document de PDF o altres formes.
·       Publicar en la web: podríem publicar els documents de Google Drive al nostre blog, per exemple. Per a publicar en la web hauríem de copiar el codi i obrir una entrada al bloc, punxem HTML i peguem ací el codi. D’aquesta manera ja tindríem la nostra entrada publicada. També podem posar-la com un gadget.
·   Enviar correu electrònic a col·laborador: on posa “qui te accés” podem triar diferents opcions de visibilitat del nostre document, si volem compartir en privat amb els col·laboradors o amb més gent. Si punxem a “tots els usuaris amb l’enllaç” qualsevol usuari que rebi l’enllaç pot veure’l. En invitar a persones posem el correu del col·laborador i fem còpia per a saber que s’ha enviat. També ha d’estar notificat a les persones per correu, perquè sàpiguen que se’ls ha enviat. Després punxem “compartir” i “guardar”.




Crear una presentació      
                            
-       Punxem en “crear” i després en “presentació”. Es treballa de la mateixa forma que amb el PowerPoint de Office.
-       El que primer ens apareix és la “selecció del tema”, el disseny amb el que treballarem amb la presentació.
-     En “fitxer” apareix també l’opció de “publicació al web”, per la qual cosa haurem de copiar el codi i obrir una entrada al bloc, punxar HTML i pegar ací el codi.
-     També en fitxer trobem les opcions que hem explicat en la creació d’un document, funcionen de la mateixa manera.

Crear un formulari

-       Punxem en “crear” i ens apareix una finestra amb les plantilles que podem triar per a crear el formulari. Nosaltres triarem la plantilla “predeterminat”
-       Una vegada triem la plantilla, ens apareix la opció de “títol de la pregunta” i “tipus de pregunta, és a dir, podem triar com volem formular les preguntes.
-      Si punxem a “afegir un element” i després “afegir d’una llista”  podem fer preguntes noves.
-      Podem veure el formulari a un full d’Excel si quan punxem a “mostra les respostes” seleccionem el destí de les respostes, en aquest cas, Excel.


AMPLIACIÓ

         Google Docs el vaig descobrir aquest quadrimestre, ja que treballe amb ell per fer les pràctiques de l'assignatura de Planificació Lingüística a l'Escola. És una eina molt pràctica i molt senzilla d'utilitzar una vegada ens hem familiaritzat amb ella. Facilita el lliurament de pràctiques tant a professors com a alumnes. Cada alumne comparteix una carpeta amb el mestre i a mesura que vam creant documents en aquesta carpeta, automàticament es comparteixen amb el professor. Com podem seleccionar l'opció de "pot editar" quan compartim els documents, el mestre pot fer anotacions a les nostres pràctiques per corregir-les. 
     De la mateixa manera podem fer a Primària. Jo he conegut aquesta eina fa poquet temps i m'agradaria haver-la conegut abans, perquè considere que és molt pràctica. Així doncs, em sembla millor introduir-la als xiquets més aviat; crec que seria interessant plantejar el lliurament d'una sèrie de pràctiques a través d'aquest mitjà en alumnes de sisé de primària. Podem dedicar una sessió de l'assignatura amb la qual treballarem aquestes pràctiques per a explicar el seu funcionament, fer un lliurament de prova i fer anotacions a les pràctiques perquè ells veuen la dinàmica d'aquest instrument.
       Encara que aquesta és una eina fàcil d'emprar, com que la creació de formularis potser un poquet més complicada, a continuació us deixe un vídeo tutorial tret de Youtube on es mostren les nocions bàsiques per crear un formulari en Google Docs i passar-ho a un full d'Excel.





No hay comentarios:

Publicar un comentario