viernes, 25 de abril de 2014

PRÀCTICA 8. GOOGLE SITES.



Google Sites és una plicació web gratuïta que ofereis Google, amb la qual podem crear llocs web d'una manera molt senzilla. A més permet compartir informació amb un grup reduït de col·laboradors o amb tot el món.

En aquesta practica anem a explicar com utilitzar Google Sites, en aquest cas per a fer una webquest, de la qual hem parlat a tema 8. Els punts que anem a incloure a la webquest són els següents:


0. PRESENTACIÓ. Per exemple ficar una foto o un vídeo de presentació sobre el tema que anem a treballar. Ací fiquem també els noms del grup de treball.


1. INTRODUCCIÓ. Fer una presentació d’allò que anem a treballar en la webquest, és a dir, la justificació de per què triem aquest tema.


2.TASCA. Primer hem d’exposar l’objectiu final que volem aconseguir amb la webquest i després la tasca final, que  que és diferent de la l'objectiu final.


3. PROCÉS. De forma molt breu hem de resumir els objectius de cada activitat i ja els ampliarem quan expliquem cada una de les tasques per separat.


- Tasca 1.
- Tasca 2.
- Tasca 3.
- Tasca 4.
- Tasca 5.
- Tasca 6.
- Tasca 7.


4. AVALUACIÓ. Ací posem quin és el sistema d’avaluació que anem a emprar. Hem de fer una rúbrica d’avaluació, seguint una sèrie de criteris.


1. No és capaç de donar-se d’alta.
2. És capaç de donar-se d’alta i de fer açò i açò.
3. ...


5. CONCLUSIÓ. És una reflexió nostra en la qual justifiquem un poc l’us de la webquest, posant-nos en una situació real, com si estiguérem a classe, i expliquem quins avantatges i inconvenients ens hem pogut trobar.


6. BIBLIOGRAFIA. Què hem emprat i d’on hem tret la informació (altres webquests, YouTube, material de ajuda per als alumnes...)


7. ORIENTACIONS PER AL PROFESSOR. La justificació educativa o com organitzaríem nosaltres la utilització d’aquesta eina a la nostra classe ( primer faríem açò, després açò…). Unes guies bàsiques, com si fóra una guia didàctica.


COMENCEM!!!!


El primer que hem de fer es anar a google, posar GOOGLE SITES i ficar-nos en la pàgina oficial.




Quan punxem a la pàgina ens sortirà aquesta finestra per a començar a treballar. Hem de punxar a CREA.






Una vegada hem punxat ens apareix la següent imatge.




  • Podem sel·leccionar la platilla que vulguem. Però com que és la primera vegada que utilitcem Google Sites, anem a triar PLANTILLA EN BLANCO
  • NOMBRE DEL SITIO: posem el nostre nom.
  • UBICACIÓN DEL SITIO: és la URL, que serà la URL de google sites més el nostre nom, per a trobar-ho a la web.
  • Abans de crear el nostre sitio hem d'escriure el CODI que se'ns demana.
  • On posa SELECCIÓ DE UN DISEÑO podem triar el diseny del sitio.
  • I una vegada completem tot açò hem de tornar a punxar en CREA (d'alt).



PER A CREAR L'ESTRUCTURA DE LA PÀGINA:


Quan hem punxat a CREAR, ens surt aquesta finestra. I para anar afegint els apartats que volem posar a la nostra webquest utilitzarems els botons que us he marcat a la part dreta de dalt.



  • L'ICONA DE LA PÀGINA AMB UN +: és per afegir noves pàgines. Punxem i ens ix aquesta finestra. En asigna un nombre a tu página, posem el nom que volem donar a la pàgina següent, en aquest cas 2. tasca. En seleciona ubicación triem coloca la página en el nivel superior, ja que volem que la pàgina 2. tasca siga una altra diferent de presentació i introducció. Després punxem a crear i en aparaeix la pàgina amb les que ja hem creades.



  • Si volem incloure apartats dins dátres pàgines (és a dir, pàgines dins de pàgines) en selecciona una ubicación hem de punxar a clasificar la página en 3.PROCÉS . És el cas de la pàgina 3.Procés.Primer creem la pàgina procés com hem creat les anteriors. I per afegir la tasca 1 que incourem en procés, primer punxem a la icona de la pàgina nova i le posem el nom que volem. Després punxem a clasificar la página en 3.PROCÉS. I per últim una altra vegada a CREAR. Aleshores la pàgina tasca1 apareixeria dins de la pàgina procés Seria així:



  • Si volem afegir més d'una pàgina en 3.PROCÉS, per a la següent pàgina hem de punxar a seleccionar una ubicación diferente i buscar 3. PROCÉS, perquè sinó la posaríem dins de tasca, i no volem axò.



  • L'ICONA DEL LLAPIS: és per a editar les pàgines que anem ficant. Ací és on tenim les opcions de disseny: tipus de lletra, interliniat... com en un word. Una vegada acabem d'editar punxem GUARDAR.

- Dissenny: quines dimensions tindra el text que tindra el text segons el tipus de disseny triat.

- Tabla: podem ficar una taula

- Ajuda: per si ens perdem tenim ajuda de Google Sites.
- Insertar: podem inserir imatges, vídeos, enllaços…




MENÚ MÁS ACCIONES:


Aquest menú el trobem just al costat d'on tenim les icones de pàgina nova i editar:




  • Historial de revisiones. Per a veure que ha canviat cada persona quan compartim una webquest amb algú.
  • Configuració de la pàgina: podem determinar si volem mostrar els enllaços a altres pàgines...
  • Eliminar pàgina:Com que cada vegada que obrim el menú de mes acfions hem de tindre seleccionada una de les pàgines, si volem eliminar-la hem de punxar ací.
  • Modificar el diseño del sitio: ací podem editar la navegació horizontal. Hem d'habilitarr-la si volem anar afegint els apartats que hem posat a la webquest en la capçalera.

  • Administrar sitio: trobem una sèrie d'opcions que detalle a continuació:


Nombre del sitio: és el nom que donem a la webquest.

Descripción del sitio: podem fer una petita descripció del nostre sitio.

Página de destino: determinar quina es la pàgina que volem que aparega quan algú la visite.

Temas, colores y fuentes: ens permet pesonalitzar els nostre sitio, canviant el fons, el tipus de lletra, l'encapçalament...



Eliminar sitio: si punxem eliminem el sitio. Aquesta opció està un poquet més avall que l'opció de pàgina de destí.



Compartir permisos: Ací trobem les opcions per a compartir el nostre sitio. En quién tiene acceso podem decidir si volem que tothom puga accedir al nostre sitio o volem que siga privat. On posa invitar a personas hem d'escriure l'e-mail de les persones amb qui volem compartir-ho. A més podem compartir-ho a través de g-mail, google+1, facebook i twitter.







AMPLIACIÓ.

Com ja sabem Google sites permet compartir informació amb tot el món. Trove que un dels seus principals avatatges en educació recau sobre els mestres. Hi ha molts mestres que creen llocs on trobem molts materials, recursos, activitats i més informació d'interés als quals la resta de mestre podem accedir i recòrrer per a les nostres classes.


Un d'aquests llocs és el següent: https://sites.google.com/site/primaria3ciclo/homeEn ell trobem moltísims recursos dividits per àrees de coneixement per a tercer cicle de primària. Per exmeple, a l'assignatura d'anglès hi ha moltes activitats de vocabulari, jocs, caces del tresor i activitats interactives molt visulas per a facilitar l'eprenentatge de llengues estrangeres. Hi ha un altre apartat molt interessant anomenat "presentaciones" on hi ha diversos power points, també organitzats per assignatures, amb continguts com l'accentuació, la puntuació, els tipus de texts... Són presentacions que podem descarregar i donar als xiquets o simplement utilitzar-les amb la pisarra digital. 

En aquesta altra pàgina trobem també molts recursos per a l'educació primària: https://sites.google.com/site/perigrulliblog/home

En definitiva, eines com Gooogle sites fomenten la generositat i la col·laboració entre mestres, deixant a l'abast de qualsevol que ho necessite diversos tipus de materials.

M'ha agradat també i semble que us pot interessar aquest lloc de jocs interactius per primer cicle d'Educació primària. Tenim jocs interactius, activitats de llengua i activitats de lògica:



Per accedir ací només cliqueu! 
https://sites.google.com/a/escuela2.es/primer-ciclo-primaria/my-calendar


Un altre ús que m'agrada de Google sites és l'elaboració de portfolis. Aquest any a una de mis assignatures, el mestre ens ha demanat fer un portfoli per reflexionar sobre l'assignatura i sobre les pràctiques que hem anat fent. Crec que la reailització de portfolis amb plantilles de Googe Sites és una eina que podem emprar a tercer cicle de primària perquè els alumnes, a final de curs, facen un portafolis d'alguna de les assignatures. En ell haurien d'explicar com ha anat el curs, parlar dels temes que han donat, quins els han agradat més i quins menys, que canviarien o que afegirien...


Quant a la creació de webquests amb Google Sites, dir que és una aplicació fantàstica. Per a mi la millor part de les webquest és la motivació i la participació de tot l'alumnat. Poded convertir els temes més "pesats" per als xiquets en temes interessants i divertits amb la realització d'una webquest. Jo he creat una webquest per a coneixement del medi, amb el tema Europa i la Unió Europea. Crec que amb activitats interactives i amb la descàrrega de materials per ells mateixos, participen activament i s'incvolucren el el procés molt més. Aquest és l'enllaç per accedir a la webquest que he creat:

Europa i la Unió Europea

No hay comentarios:

Publicar un comentario