sábado, 22 de marzo de 2014

PRÀCTICA 6. GLOGSTER.

En aquesta entrada anem a explicar com funciona el programa Glogster . 
És una eina per convertir el tradicional mural de cartolina i cola en un pòster digital, molt útil a l'àmbit educatiu. És, aleshores, una eina web 2.0 per a crear pòsters digitals on podem barrejar imatges, textos, vídeos, enllaços, múltiples dissenys o gràfics animats. 

Per a començar a fer un glog hem d'anar a la pàgina de glogster: http://www.glogster.com/. Després punxem a la part dreta on posa "Go to Glogster. com. També tenim l'opció d'anar al Glogster educatiu, que està especialment indicat per a l'àmbit educatiu. De moment agafarem el normal, però més endavant em centraré en l'educatiu.



Com que encara no tenim un compte a Glogster hem de inserir les nostres dades (nom d'ausuari, contrasenya, e-mail) i punxar a "Create a new Glogster account" per a crear-nos un. Una vegada l'hem creat ens enviaran un correu, haurem de ficar-nos i activar el compte punxar al Link que Glogster ens haurà enviat.



Una vegada tenim el nostre compte, a la pàgina d'inici, DASHBOARD, ens apareix l'opció de crear un nou glog. Per a fer-no hem de punxar en "Create a new glog". Quan punxem ens apareixen una sèrie de plantilles que podem triar per a traballar amb el nostre glog. Jo agafarè la plantilla "Poster Glog", que és la que ens ha recomanat el mestre.



Quan punxem a Poster glog ens ix el pòster on treballarem, amb les eines de les que disposa Glogster per a fer el nostre mural digital. És com l'entorn de treball. L'opció TOOLS són les eines per a treballar. Quan punxem a TOOLS ens ixen les opcions de text, graphics, image, wall, page, audio, video i data que apreixen a la foto. I si punxem a la icona de la fletxa podem penjar arxius des del nostre ordinador.





  • TEXT: amb aquesta opció triem el model de núvol que vulguem per a inserir el text. Si triem els models de "start" per exemple, ens ixen un muntó de núvol entre els que podem elegir. I així amb totes les opcions.

Una vegada hem triat un núvol hem de fer clic sobre ell i ens apareixerà açò:


- La icona de la paperera és per a esborrar el núvol.
- La icona del candat és per a bloquejar el núvol i que no puga moure's.
- La icona de la fletxeta és per a desfer coses que has aplicat al núvol.
- Al costat de la fletxa està la icona per a duplicar el núvol i crear un altre igual.
- La del seu costat és per a agrupar els núvols.
- La icona que apareix baix de "text" és per a canviar el color del núvol, de la caixa de text.
- La icona dels dos ganxets és per a ficar un hipervincle.
- La icona de la varita és per a donar efectes al núvol, per a posar-li més o menys sombra per exemple.
- La icona de Abl és per escriure el text i donar-li format. També poder escriure i donar format al text si fem doble click sobre el núvol. Eixirà açò, on podem canviar el color de la lletra, el seu tamany, triar la font, el subratllat...


A més dels botón del que acabe de parlar, si fem clic sobre el núvol també apareixen al vontant d'aquest unes flexetes per a fer-ho més gran o més xocotet i per a girar-ho.






  • GRAPHICS: ací trobem imatges que ens ofereix glogster i algunes estan animades. Triem la que vulguem i punxem a "use it". A la esquerra apareixen els distints temes sobre els quals hi ha imatges. I dins de cada un hi ha moltes per a triar.


  • IMAGE: amb aquesta opció podem col·locar imatges al glog i, a més, podem possar-las un marc. Punxem a "image". després punxem al lloc d'on volem traure la imatge. Si la volem dels nostres documents hem de punxar a la fletxa  que he rodetjat amb roig. O si per exemple la volem de Google hem de punxar "Google" i escriure el tipus d'imatge que volem perquè Google la cerque.

Per a possar- li el marc punxem a "add frame" i tenim distints tipus de marcs que ens ofereix Glogster. Triem el que més ens agrade i punxem A "use it" Si volem llevar el mar hem de punxar a "remove frame".








  • WALL: és l'opció per a ficar un fons al nostre glog. Punxem a wall  i ens apareixen els lloc des d'on podem triar fons per al glog. Podem triar-los de s de la galeria, "gallery", de Glogster. Punxem i ens apareixen 6 carpertes amb diferents fons. Triem una carpeta i punxem en "open" per obrir-la. Si volem tornar a les carpetes per col·locar altra imatge punxem a "all folders". També podem triar fons des de més lloc, com Google, els nostres documents (punxant a la icona de la fletxa)... Quan hem elegit la imatge també podem elegir com volem que isca aquesta en el fons. Per a això tenim les opcions de "normal", "tile", "strecht" i "strecht and fill".







  • PAGE: és l'opció per a posar un altre fons darrere de la plantilla. Hem de fer el mateix que amb "wall". Punxem a "Page" i triem la imatge que vulguem. Podem fer-ho des de la galeria de Glogster o també des de Google o els nostres documents (punxant a la icona de la fletxa) entre altres llocs.  



  • AUDIO: amb aquesta opció podem afegir audios al Glog. Podem anar a la pàgina "Jamendo" pera desacarregar múscia gratuïtament: http://www.jamendo.com/es/ . Així podem guardar al nostre ordinador la música que ens descarreguem i des dàcí la penjem al nostre glog. Si punxem a la fletxeta rotja ens apareixen els llocs del nostre ordinador on hem pogut posar l'audio que ens hem descarregat. Triem el lloc, el seleccionem i el penjem a "My audios". Així es queda ací per a quan vulguem utilitzar-ho.



  • VIDEO: podem també penjar video al nostre mural digital. Podem fer-ho des de Youtube per exemple. Punxem en "video" y després punxem en "Youtube". Escrivim el itol del video que volem penjar i pulsem  intro. Seleccionem el video que volem i podem posar-li un marc abans de posar-ho al pòster punxant a "add frame". Per acabar punxem "use it"




SAVE I PREVIEW


Tots els canvis que anem fent al glog (els videos, els núvols...) podem veure-los si punxem a "preview". és ad ir, podem ver com està quedant el glog i si no ens agrada qualsevol cosa podem continuar editant-lo.
Per aguardar els canvis hem de punxar en "save" i el glog es guardarà amb el nombre que li donem. Ens preguntaràn com el volem: public o privat. Nosaltres seleccionem "public" i després punxem "save glog" Una vegada punxem en "save glog" ens apareixerà açò:



- Dashboard:tornem la pàgina d'inici, a l'escriptori de començament.
- Back to edit: per a continuar editant el pòster.
- Preview: per a veure una altra vegada com ha quedat.



El botó DASHBOARD és com si fóra l'inici de a pàgina. Des d'ací, com hem dit abans, és d'on podem crear un nou glogster. També podem veure el nombre de glogs que hem publicat, el nombre de visites que hem fet, quants amics tenim i cuants fans. En el cercador podem cercar glogs d'altres usuaris. Si per exemple volem veure glogs sobre educació, posem l aparaula educació ací i ens apareixen els glogs relacionats amb aquest tema. 


Si baixem amb el rató trobem els glogs que hem anat publicant i també podem veure glogs d'altres usuaris. Podem punxar en ells per veure-los i també podem comentar-los amb un màxim de 80 caracteres.  Si punxem sobre el nom de l'usuari arribem al seu Glogster i podem afegir-lo com amic o fer-nos fan seu.




Si punxem al botó "My glogster" ens mosten els glogs que hem fet i les opcions següents:



- En "background" podem canviar el nostre model d'escriptori, l'entorn de treball.- En "Community" podem cercar gent i glogs depenent del tema: ús de la xarxa social.
- A la parte dreta trobem també les icones per a compartir el nostre glog a Twitterm Facebook... La icona del missatge és per a enviar missatges.
- En "Glogs" podem veure els nostres glogs.

Si volem posar el glog al blog hem de punxar en "My glogster" i després punxar el glog que volem publicar al blog. Quan punxem en ell, avall, ens apraeix l'opció " Embed this Glog". Quan punxem ací tenim tres opcions. Triem la segona opció, que és l'adequada per als blog. Copiem el codi i anem al notre blog per a publicar-lo allà també.




Ací us deixe el glog que he fet jo sobre la primavera per a alumnes de tercer de primària. És un pòster on s'explica quan comença la primavera, quan acaba i algunes curiositats sobre l'estació. No és una temàtica molt difícil  però la dificultat que afegim a l'activitat és la utilització de la web 2.0 perquè els xiquets aprenguen a desenvolver-se amb les noves tecnologies.




AMPLIACIÓ.

Aquesta eina té un gran potencial educatiu i per això Glogster va crear Glogster EDU especialment per als mestres i alumnes. En Glogster Edu el mestre es crea un compte i pot afegir fins a 200 estudiants en ell.

A classe podem utilitzar un glog com a supor per a produccions orals, escrites o audiovisulas:
- Presentació de projectes.
- Cartells d'animació a la lectura sobre llibres llegits en qualsevol assignatura.
- Biografies.

Personalment, m'agrada més aquesta eina que la de Linoit per a fer murals i suros. A més és fácil d'utilitzar i crec que alumnes de segon i tercer cicle podrien fer murals digitals de qualsevol tema en qualsevol matèria i expossar-los a classe. Está molt bé perquè poden possar videos, música i text. Poden fer murals molt visulas per a recolçar una presentació, per exemple. I és una manera molt didàctica d'utilitzar les eines de la web 2.0 i busquen informació rellevant i important per a fer els seus treballs.

Ací us deixe un video tutorial de Glogster tret de Youtube.







No hay comentarios:

Publicar un comentario